Ispraćaj Ahmeda Avdića

Na studij smo u ovoj akademskoj godini ispratili i Ahmeda, dugogodišnjeg člana Mješovitog hora. Ahmed je završio Drugu osnovnu školu a uporedo je pohađao i Osnovnu muzičku školu u Brčkom. Pohađao je harmoniku i solo pjevanje u klasi profesora Fikreta Piskavice i profesorice Aleksandre Lizdek. Njegovo srednjoškolsko obrazovanje nastavljeno je u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, smjer farmaceutski tehničar. Volontirao je u Omladinskoj organizaciji Svitac. Od 2019.godine je član Mješovitog hora na nagovor sestre i profesora Fikreta Piskavice.
- Hor za mene predstavlja jednu veliku porodicu u kojoj se uvijek osjećam siguran i voljen. Nastupi u velikim gradovima kao što su Instanbul, Bursa, Samsun, Sarajevo i mnogi drugi su uljepšali moje godine u horu. Za hor najviše vezujem mnogo lijepih sjećanja koje bih uvijek želio ponoviti.- kaže Ahmed
Profesor Fikret Piskavica ima samo riječi hvale za našeg Ahmeda. U početku „nesiguran“ u svoje glasovne sposobnosti, kao i svi mladi ljudi njegovih godina, ubrzo postaje jedan od stubova basovske melodijske linije.
Vječiti „nasmijanko“ među basovima, a danas student prve godine Medicinskog fakulteta u Tuzli, rado se odazove na poziv da pomogne svojim glasovnim sposobnostima, ukoliko mu to njegove studentske obaveze dozvoljavaju.
Vrata Preporoda uvijek su otvorena za našeg Ahmeda.
Uvijek je DOBRODOŠAO.

Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample