Mješoviti hor BZK Preporod Brčko distrikt 

Mješoviti hor Bošnjačke zajednice kulture „Preporod" Brčko distrikta BiH mala je zajednica zaljubljenika u muziku, kulturu i druženje. Hor okuplja članove različitih dobnih skupina, ali ih to ne sprječava da budu ujedinjeni kako u pjevanju tako i u viziji hora. Prva proba održana je u junu 2014. godine gdje se sakupila nekolicina entuzijasta, a od te probe broj članova se povećavao i trenutno broji 30 članova. Dirigent hora je Fikret Piskavica, profesor muzičke kulture sa dugogodišnjim iskustvom u dirigovanju i vođenju horova. Repertoar koji hor izvodi je šarolik – od sevdalinki, popularne muzike, tradicionalnih pjesma do duhovne muzike. Sve kompozicije se izvode u višeglasju i to u četiri, a nekada i u više glasova.


U toku 2014. godine hor je imao pet nastupa, od toga posebno su bili zapaženi nastupi na Sedmom susretu bošnjačke zajednice u Zagrebu pod nazivom „Nitko da ne dođe do prijatelj drag" u novembru 2014., Sedmom horskom festivalu u Brčkom u decembru 2014. i na Novogodišnjem koncertu u Tuzli u organizaciji GUD–a Lege Artis u decembru 2014.

Mješoviti hor Bošnjačke zajednice kulture „Preporod" Brčko distrikta BiH ušao je radno i u 2015-u godinu sa vizijom da širi kulturu horskog pjevanja na prostoru Brčko distrikta. Tako su ostvarili još osam nastupa, na Godišnjem koncertu Preporoda u Brčkom, Svečanoj akademiji povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, Svečanoj akademiji povodom 23. godišnjice 108/215 viteške motorizovane brigade Armije RBiH, Svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH, na VIII Međunarodnom festivalu horova, te gostovanjima u Tutinu i Novom Pazaru povodom manifestacije "11.maj-Dan bošnjačke nacionalne zajednice" na poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka i u Tešnju.
I u 2016. godini rad Mješovitog hora se nastavlja. Već bilježe nastup na gostovanju u Travniku, na smotri horova, u povodu Dana općine Travnika, te u Ženevi (Švicarska) 19.11.2016. godine u sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne Hercegovine.

Hor iza sebe ima bezbroj nastupa kako u Brčkom, BiH, tako i u inostranstvu. Švicarska, Hrvatska, Srbija su samo neke od zemalja u kojima je hor predstavio svoj rad. Nakon veoma uspješne 2018. godine u kojima je hor imao veliki broj nastupa istim tempom je nastavljeno i u 2019. Neki od zapaženijih nastupa su predstavljanja u Sarajevu u institutu Adila Zulfikarpašića te istog dana na Sebilju, zatim nastup u Sisku na poziv Bošnjačke nacionalne zajednice grada Siska i Sisačko-moslovačke Županije u okviru manifestacije "18. sisački bajramski koncert". Hor se također predstavio u Glamoču na manifestaciji „Glamočko ljeto“ gdje je uz ostale sekcije Preporoda koje su se predstavljale naišao na veoma pozitivne komentare. Mješoviti hor je u 2019. godini bio dio cjelovečernjeg programa organizovanog povodom tradiocionalnog Preporodovog Bajramskog koncerta u Žepču 12.08.2019. Također, hor je imao zapažen nastup u umjetničkom dijelu programu obilježavanja Dana Bošnjaka koje je održano u sarajevskoj Vijećnici.
Krajem 2019. godine sa radom je počeo i Dječiji hor BZK Preporod Brčko distrikt BiH pod vodstvom profesora Fikreta Piskavice. Na svom repertoaru već imaju dvije kompozicije „Bicikl“ i „Šubi Dubi.“ Svoj prvi nastup imali su na promociji reizdanja zbirke stilizovanih bosanskih pjesama za hor „Iz muzičke baštine Bosne iHercegovine“ autora profesora emeritusa Rešada Arnautovića. Članovi Dječijeg hora imali su zapažen nastup na Godišnjem koncertu BZK Preporod održanog 21.02.2019.                                                                                                    Probe Mješovitog hora se održavaju srijedom u 19.00 sati u prostorijama BZK „Preporod" a Dječiji hor petkom u 18.00 (zgrada Islahijeta). 
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample 
Korajac CMS - Gallery sample