Ispraćaj Dejne Halkić

Ove akademske godine na studij je otišla i Dejna Halkić, članica Mješovitog hora.
Dejna je sada studentica prve godine Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, odsjek Logopedija i audiologija. Osnovno obrazovanje završila je u Drugoj osnovnoj školi u Brčkom. Nakon toga, završila je srednjoškolsko obrazovanje u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Brčkom, smjer ekološki tehničar, sa odličnim uspjehom. Pored toga završila je i Osnovnu muzičku školu na odsjeku Solo pjevanje kod profesorice Aleksandre Lizdek.
- Od malena sam pokazivala interes za glumu i pisanje, ali moja posebna ljubav oduvijek je bila muzika. To je način na koji moja duša pronalazi mir i put ka nečemu ,,uzvišenom“. Poseban osjećaj u ovoj sferi pružaju mi naši divni članovi kao i uvaženi profesor Fikret Piskavica, bez koga ova priča ne bi bila potpuna. Mi nikada nismo bili samo hor. Mi smo kao jedna velika porodica koja, davajući dio sebe, živi svoj san na bini.
Profesor Fikret za Dejnu kaže da važi za vrlo vrijednog, odgovornog i nesebičnog člana. Svojim talentom daje kvalitetan doprnos u radu Mješovitog hora.
Pored toga što je bila veoma redovna na probama i nastupima, Dejna je uspjela u hor privoliti i nekoliko svojih prijatelja, kao i svog oca, koji je i danas član hora, a svaki njegov izostanak zbog poslovnih obaveza veoma kritički posmatra.
Iako je Dejna privremeno „napustila“ hor zbog studija u Tuzli, vrlo često kada dolazi kući, dolazi i na probe hora. Jednostavno rečeno, Dejna je osoba na koju se uvijek možete osloniti, a u Mješoviti hor uvijek je DOBRODOŠLA!

Korajac CMS - Gallery sample
Korajac CMS - Gallery sample